Erp Logic

Waarom Cloud ERP een goed idee is voor professionele dienstverlener

De traditionele professionele dienstverlening industrie is de laatste jaren flink veranderd. Factoren als hogere eisen van klanten, verwachtingen van de werknemers, snelle ontwikkelingen in de technologie en andere aspecten hebben de aard van de banen en vaardigheden die nodig zijn veranderd. Ook in de toekomst zullen deze zich blijven aanpassen.
Deze factoren spelen een grote rol in de professionele dienstverlening sector en in hoe deze industrie opereert. Met name de hoge ontwikkelingsgraad van de technologie heeft een grote impact op de industrie. Op dit moment hebben veel van deze technologische ontwikkelingen een belangrijke en ontregelende rol.
Verschillende afdelingen van een dienstverlenende organisatie worden geconfronteerd met deze technologische ontregeling. Aspecten zoals afzetkanalen, businessmodellen en omzetstromen transformeren door technologie zoals Cloud Computing en Machine Learning. Organisaties doen er verstandig aan deze technologieën en de kansen ervan te onderzoeken om te kunnen kiezen hoe ze erop moeten reageren. Leidinggevenden worden geforceerd om mee te doen in de race van digitalisering om met hun bedrijf relevant te blijven.
Ondanks de toegenomen vraag van klanten en de nieuwe technologieën in de industrie, vertrouwen veel organisaties nog steeds op de bekende Excel sheets. Dit systeem is gemakkelijk, maar het is ook kwetsbaar. Elke menselijke fout kan een grote impact hebben op de dienst die geleverd wordt aan de klant. Daarnaast riskeren ze ook achterop te raken bij de concurrentie omdat ze niet in staat zijn hun klanten te dienen in het nieuwe digitale tijdperk.
Om er zeker van te zijn dat de professionele dienstverlener bij blijft bij hun concurrentie en de digitalisering van de industrie, moeten ze nadenken over een oplossing. Het overwegen van een cloud ERP systeem is een manier om je organisatie te optimaliseren.

Waarom een Cloud ERP systeem?
Een Cloud ERP systeem, ook wel bekend als Software-as-a-Service (SaaS), stelt organisaties in staat om processen en procedures te optimaliseren om een volledig geïntegreerd en gecoördineerd systeem te creëren.

Een cloud ERP systeem brengt verschillende voordelen met zich mee.

Basis met actuele data

Een cloud ERP systeem brengt transparantie in de bedrijfsprocessen door inzicht te geven met actuele data. Met deze bedrijfsinformatie kunnen de leidinggevenden van de organisatie de belangrijkste aspecten van de organisatie volledig inzien, bijvoorbeeld: projectkosten, omzet, marges en lopende werkzaamheden. Daarnaast kan de financiële afdeling dezelfde data gebruiken. Elke medewerker in de organisatie vindt de antwoorden in de data die functioneert als een enkele bron van waarheid.

Bewezen processen

Om een Cloud ERP systeem het beste te kunnen benutten, kunnen organisaties voordeel behalen uit processen die toegepast kunnen worden vanuit het systeem. Zoals bijvoorbeeld het creëren van nieuwe projecten vanuit vooringestelde sjablonen of door deze zelf te creëren om een unieke service te kunnen leveren.

Een Intelligente kern

Via de Cloud kunnen organisaties voordeel behalen van nieuwe technologieën zoals machine learning, voorspellende analyses en blockchain, door ze in te bouwen in het ERP systeem. Dit verbetert de flexibiliteit, schaalbaarheid en het aanpassingsvermogen van de organisatie. Hierdoor blijft u voor op uw concurrenten.

Een systeem voor continue innovatie

Doordat de technologie automatisch wordt bijgewerkt kunnen zelfs kleinere organisaties innoveren met een ERP systeem. Hierdoor kunnen businessmodellen worden verbeterd, proces automatie worden verhoogd.

Organisaties in de professionele diensteverlening industrie, ongeacht hun grootte, zijn vatbaar voor ontwrichting van de processen door hun concurrenten en klanten zolang digitalisering een belangrijke rol blijft spelen in de markt. Door het implementeren van een Cloud ERP systeem is uw organisatie er zeker van dat het juiste technologisch fundament gelegd is om verder te groeien.

Hoe een cloud ERP systeem kan helpen bij het benutten van het groeipotentieel?

Nu dat de voornaamste voordelen van een cloud ERP systeem nader zijn belicht, is het tijd om deze voordelen in perspectief te zetten. Een cloud ERP systeem functioneert voornamelijk als het centrale punt van de organisatie, die verbonden is met alle processen en transacties van alle afdelingen binnen het bedrijf. Dit betekent dat er één bron in het bedrijf is waar alle informatie wordt verzameld en inzichtelijk is. Leidinggevende over de hele wereld gebruiken de informatie in deze bron om beslissingen te maken om de organisatie te sturen en te laten groeien.

SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign is een Cloud ERP Systeem voor het midden en kleinbedrijf (MKB). Wat SAP Business ByDesign zo uniek maakt is dat het een Suite-in-a-Box concept is. Dit betekent dat u toegang heeft tot alle werkprocessen in één stuk software. Daarbij is het Suite-in-a-Box concept ook zo gemaakt dat het meegroeit met uw organisatie en het is gefocust op continue innovatie.

Over ERP Logic

ERP Logic is een wereldwijde partner van SAP. Wij focussen ons op cloud-gebaseerde oplossingen voor organisaties. Ons team bestaat uit professionals met meerdere jaren ervaring in het implementeren van SAP Business ByDesign, wij zijn de wereldwijd leider binnen het SAP ecosysteem. En bieden een pakketoplossing voor de professionele dienstverlening industrie. Dit pakket bevat de software, het implementeren ervan en de service voor een vaste prijs per maand, per werknemer.

From : Nico Noort